Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Po 6 rokoch má pokračovať proces v kauze vrážd v Moste pri Bratislave

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Mladú ženu a desaťročného chlapca zastrelili v Moste pri Bratislave na konci roka 2004.

Bratislava 28. januára (TASR) - Po vyše šiestich rokoch má 25. apríla na Okresnom súde (OS) Bratislava I pokračovať proces v kauze dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave z roku 2004, pri ktorej zahynul chlapec a družka jeho otca. TASR to potvrdil hovorca Krajského súdu v Bratislave a okresných súdov v jeho obvode Pavol Adamčiak.

V prípade sú okrem na 24 rokov väzenia odsúdeného Branislava A. a Karola M. spoluobžalovaní Jozef B. a Nikola P. Naposledy sa v kauze riadne pojednávalo v lete 2016. Potom predseda senátu Ján Jamrich išiel do dôchodku a prípad dostalo postupne na stôl viacero zákonných sudcov.

Mladú ženu a desaťročného chlapca zastrelili v Moste pri Bratislave na konci roka 2004. Obeťou útoku mal byť otec zabitého chlapca a druh zabitej ženy, expolicajt Juraj Gála. Pokus zavraždiť ho však nevyšiel a zabijaci údajne omylom pripravili o život jeho blízkych.

Od jesene 2013 sa na OS Bratislava I na samostatnom konaní pojednávalo voči údajnému objednávateľovi vraždy Gálu Radoslavovi Minárovi a voči Róbertovi Baloghovi. Spod obžaloby ich napokon OS Bratislava I a následne aj Krajský súd v Bratislave oslobodili.