Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Po dlhšej prestávke je naplánovaný proces v kauze vraždy bosa Sýkoru

Ilustračné foto Foto: TASR

Ľuboša F. minulý rok prepustili z väzby, keď bol obvinený v prípade lúpeže a incidentu, ktorý sa odohral v roku 2018 v erotickom salóne pri Leviciach.

Bratislava 27. septembra (TASR) - Na Okresnom súde (OS) Bratislava I je na utorok (29. 9.) naplánovaný, po dlhšej prestávke, proces v kauze vraždy zakladateľa bratislavskej skupiny sýkorovcov Miroslava Sýkoru, z roku 1997.

Vo veci, kde je hlavný obžalovaný Ľuboš F., sa riadne nepojednávalo minimálne štyri razy. Aprílový termín bol zrušený z dôvodu prijatých preventívnych opatrení pred šírením nového koronavírusu. V januári sa zase ospravedlnila dozorujúca prokurátorka Generálnej prokuratúry (GP) SR. Vopred bola zrušená eskorta na 16 rokov právoplatne odsúdeného bosa bratislavskej skupiny piťovcov Juraja Ondrejčáka alias Piťa, ktorý mal vypovedať ako svedok. Ďalší svedok, bývalý riaditeľ SIS Ivan Lexa, ktorý mal vypovedať, rovnako neprišiel.

Okrem Ľuboša F., ktorý je považovaný za bosa nitrianskeho podsvetia, sú v prípade obžalovaní Marek L., Richard B., prezývaný Kofola a Milan M. Sýkoru mali podľa prokurátora obžalovaní zavraždiť vo februári 1997 na parkovisku hotela na Bajkalskej ulici v Bratislave. Podľa obžaloby prišiel Sýkora k hotelu spolu s ochrankárom. Keď vystúpili z auta, ochrankára zasiahli do chrbta streľbou zo samopalu. Samotného Sýkoru najprv zasiahli troma ranami do nohy, po čom spadol na zem. Sýkora sa však snažil brániť svojou zbraňou. Útočníci ho vzápätí 'dorazili' streľbou zo samopalu. Podľa obžaloby mu výstrelmi spôsobili 13 poranení hlavy a hrudníka.

Ľuboša F. minulý rok prepustili z väzby, keď bol obvinený v prípade lúpeže a incidentu, ktorý sa odohral v roku 2018 v erotickom salóne pri Leviciach. Koncom marca tohto roku podala prokurátorka na neho obžalobu na Okresný súd v Leviciach, kde súd už koná. Okrem toho čelí žalobe za inú trestnú činnosť na Okresnom súde v Nitre.