Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Po vstupe zo SR do Slovinska nie je povinná karanténa ani test

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Rezort zahraničia spresnil, že pohyb po Slovinsku je bez obmedzení.

Bratislava 17. mája (TASR) - Osoby prichádzajúce zo SR môžu vstúpiť do Slovinska bez nutnosti absolvovania karantény a preukázania sa negatívnym testom na ochorenie COVID-19. Platí to od 15. mája, keď bola SR zaradená do slovinského žltého zoznamu krajín. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR o tom informovalo na svojom webe.

Rezort zahraničia spresnil, že pohyb po Slovinsku je bez obmedzení. Verejná, medzinárodná autobusová a železničná doprava je povolená za podmienky dodržania odstupu a nosenia rúšok. Povolené sú taxislužby za nutnosti nosenia rúšok. "Otvorené sú hotely a ubytovacie zariadenia v rámci celého Slovinska, hostia musia mať potvrdenie, že prekonali COVID-19, boli očkovaní alebo vykonali antigénový alebo PCR test, ktorý nie je starší ako 48 hodín," informovalo ministerstvo.

V rámci celej krajiny môžu byť od 5.00 h do 22.00 h otvorené terasy reštaurácií a barov. "V interiéri reštaurácií môžu byť iba hostia, ktorí majú potvrdenie, že prekonali COVID-19, boli očkovaní alebo vykonali antigénový alebo PCR test, ktorý nie je starší ako 48 hodín," doplnil rezort zahraničia.