Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Polícia za deň odhalila viac ako 100 priestupkov a vypátrala dve osoby

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Andrej Galica

Najčastejšími priestupkami podľa Bárdyovej bolo nerešpektovanie zákazu prechádzania cez dráhu, nedodržanie prevádzkových pravidiel na železničných staniciach a zastávkach aj porušenie zákazu fajčenia.

Bratislava 26. novembra (TASR) - Policajti počas 24-hodinovej akcie odhalili 107 priestupkov, vypátrali dve osoby a odhalili piatich nelegálnych migrantov. Ďalších 26 ľudí nerešpektovalo platné opatrenia na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19. Informovala o tom hovorkyňa polície Denisa Bárdyová.

Polícia sa pravidelne zapája do medzinárodných policajných akcií, ktoré organizuje Európska asociácia železničných polícií – Railpol. Od 24. novembra 7.00 h do 25. novembra 7.00 h sa zapojila do akcie "Modrá 24", uviedla Bárdyová. Jej cieľom je podľa hovorkyne zvýšenie bezpečnosti a predchádzanie protiprávneho konania v železničnej doprave.

Priblížila, že policajná akcia bola zameraná na predchádzanie krádeží na osobách a krádeži batožiny cestujúcej verejnosti, na pátranie po osobách a veciach. Taktiež na dodržiavanie všeobecne záväzných právnych predpisov súvisiacich s bezpečnosťou a plynulosťou železničnej dopravy, ako aj na kontrolu dodržiavania platných opatrení k zabráneniu šírenia pandémie.

Najčastejšími priestupkami podľa Bárdyovej bolo nerešpektovanie zákazu prechádzania cez dráhu, nedodržanie prevádzkových pravidiel na železničných staniciach a zastávkach aj porušenie zákazu fajčenia. Policajti odhalili priestupky v doprave, dvoch opitých cyklistov a vodiča, ktorý telefonoval za volantom.

Na akcii sa zúčastnilo 151 železničných a osem dopravných policajtov. Skontrolovali 353 osôb, 282 vlakov osobnej prepravy a 227 železničných staníc.