Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Počas dopravno-bezpečnostnej akcie kamionisti najviac telefonovali

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP Photo

V dopravných akciách chcú policajti pokračovať, keďže situácia si to v cestnej premávke podľa riaditeľa dopravnej polície vyžaduje.

Bratislava 8. novembra (TASR) - Počas tradičnej dopravno-bezpečnostnej akcie Autobus bolo najčastejším priestupkom vodičov kamiónov telefonovanie. Policajti zastavovali na služobnom autobuse Ministerstva vnútra (MV) SR na diaľnici D1 medzi Bratislavou a Trnavou aj vodičov, ktorí porušovali zákaz predchádzania či nedodržiavali bezpečnú vzdialenosť medzi vozidlami.

"Z ôsmich vodičov nákladných vozidiel bolo možné vidieť, že päť z nich sa dopustilo priestupku proti bezpečnosti a plynulosti premávky," vyhlásil riaditeľ odboru dopravnej polície Prezídia Policajného zboru Tomáš Vrábel. V porovnaní s predchádzajúcimi rokmi ide podľa neho o približne rovnaký výsledok.

V dopravných akciách chcú policajti pokračovať, keďže situácia si to v cestnej premávke podľa riaditeľa dopravnej polície vyžaduje. "Jedine takto môžeme pozitívnym spôsobom ovplyvniť dopravno-bezpečnostnú situáciu," zdôraznil Vrábel. Pripomenul, že za obsluhovanie telefónneho, telekomunikačného alebo audiovizuálneho zariadenia je možné vodičom v správnom konaní uložiť zákaz činnosti až na dobu dvoch rokov a pokutu až do výšky 300 eur.