Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Počas októbra vykonávalo nezištnú pomoc vyše 100 dobrotímov

Dobrovoľníci, ilustračné foto. Foto: TASR - Milan Kapusta

Dobročiny sú celoslovenská kampaň motivujúca deti v mesiaci október pretvárať svet dobrom na krajšie miesto pre všetkých.

Bratislava 4. novembra (TASR) - V eRku – Hnutí kresťanských spoločenstiev detí bola počas mesiaca október kampaň s názvom dobročiny, ktorá nahradila kampaň Detský čin pomoci. Nezištnú službu konalo viac ako 100 dobrotímov, čo predstavuje 2598 detí a 459 vedúcich. Väčšinu tvorili členské farnosti eRka, no prihlásilo sa aj 21 školských zariadení a niekoľko rodín. Informuje o tom Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska na svojom webe.

Deti sa počas akcie starali o svojich blížnych a spoločný domov. Navštívili napríklad domovy dôchodcov, čistili cesty od odpadkov, piekli a predávali koláče, kde dobrovoľný príspevok bol poslaný na misie. "Mnohé dobročiny iniciovali deti, čo v niektorých farnostiach inšpirovalo dospelých urobiť niečo dobré vo svojom okolí," vysvetlila koordinátorka kampane Monika Vojtašáková.

Dobročiny sú celoslovenská kampaň motivujúca deti v mesiaci október pretvárať svet dobrom na krajšie miesto pre všetkých. Kampaň organizuje eRko – Hnutie kresťanských spoločenstiev detí. V tomto roku sa uskutočnil prvý ročník obnovenej kampane.