Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Slovensko

Počas sviatkov bude na železničných staniciach viac policajtov

Ilustarčná snímka. Foto: TASR - Miroslav Košírer

Železniční policajti dohliadajú na verejný poriadok na železničných staniciach a vo vlakoch. Spolupracujú aj s príslušníkmi maďarskej a rakúskej polície.

Bratislava 6. apríla (TASR) - Na železničných staniciach a v ich okolí bude počas veľkonočných sviatkov viac policajtov. Budú dohliadať na verejný poriadok a bezpečnosť cestujúcich. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Železniční policajti dohliadajú na verejný poriadok na železničných staniciach a vo vlakoch. Spolupracujú aj s príslušníkmi maďarskej a rakúskej polície. V spoločných hliadkach odhaľujú prípady nelegálnej migrácie, priblížila Bárdyová.

Viceprezident Policajného zboru Damián Imre sa zároveň stretol s predstaviteľmi Železníc Slovenskej republiky. Rokovali o rozšírení spolupráce a zvýšení bezpečnosti v oblasti železníc.

"Počas stretnutia prerokovali aj postupy spoločného výkonu služby zmiešaných hliadok v medzinárodnej železničnej doprave so zameraním najmä na boj proti nelegálnej migrácii, okrádanie cestujúcich a predchádzanie inej protispoločenskej činnosti v medzinárodných vlakoch prechádzajúcich územím Slovenska," povedala hovorkyňa.