Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Počas Týždňa dobrovoľníctva je pripravených viac ako 500 aktivít

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Milan Kapusta

Program pre dobrovoľníkov je dostupný na webovej stránke www.tyzdendobrovolnictva.sk, kde sa môžu na aktivitu priamo nahlásiť.

Bratislava 14. septembra (TASR) - Počas Týždňa dobrovoľníctva je od 16. do 22. septembra pre záujemcov pripravených viac ako 500 aktivít. Celkovo sa do 14. ročníka celoslovenskej kampane prihlásilo 250 organizácií.

"Veríme, že myšlienka akéhosi reštartu po pandémii a počas prebiehajúceho konfliktu na Ukrajine prinesie do mnohých organizácií nový závan dobrovoľníctva a dobrovoľníkov," skonštatovala koordinátorka Týždňa dobrovoľníctva na národnej úrovni Veronika Kosková.

Dobrovoľníci si už teraz môžu vybrať z veľkej ponuky jednorazových dobrovoľníckych aktivít, ktoré pripravujú napríklad občianske združenia, školy, centrá voľného času, knižnice, múzeá, zariadenia pre seniorov, domovy sociálnych služieb či samosprávy.

"Miestne organizácie vytvorili stovky príležitostí vyskúšať si dobrovoľnícku prácu, venovať svoj čas užitočnej pomoci v bezprostrednom okolí, ako i spoznať samotné organizácie a podobných ľudí, ktorí myslia popri vlastných potrebách na druhých," dodala Kosková.

Program pre dobrovoľníkov je dostupný na webovej stránke www.tyzdendobrovolnictva.sk, kde sa môžu na aktivitu priamo nahlásiť. Každá z nich je limitovaná obmedzeným počtom dobrovoľníkov, pričom prihlasovanie je možné najneskôr do dvoch dní pred konaním dobrovoľníckej činnosti.