Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Počet kandidátov na šéfa Kunsthalle Bratislava zverejnia po 2. kole

Zo slávnostného rozsvietenia umeleckého osvetlenia fasády Domu umenia - Kunsthalle na Námestí SNP, archívna snímka. Foto: TASR

Výberové konanie na nového šéfa KHB spustil rezort kultúry 24. septembra,

Bratislava 27. októbra (TASR) - Počet kandidátov, ktorí sa prihlásili do výberového konania na riaditeľa Kunsthalle Bratislava s lehotou do 24. októbra, Ministerstvo kultúry (MK) SR zatiaľ nezverejňuje. "Pre zachovanie jednotlivých procesov počet kandidátov zverejníme po druhom kole, kedy zároveň zverejníme aj oznámenie o konaní verejného vypočutia," uviedol rezort na otázku TASR.

Ani o termínovom harmonograme výberového procesu nie sú bližšie informácie. "Termíny ďalšieho procesu tohto výberového konania podliehajú nielen internej smernici MK, ale momentálne aj usmerneniam hlavného hygienika v súvislosti s epidemickou situáciou," informovala vedúca tlačového oddelenia rezortu Tatiana Majerská.

Výberové konanie na nového šéfa KHB spustil rezort kultúry 24. septembra v deň predstavenia novej smernice, ktorá má zabezpečiť transparentné a férové výberové konania vedúcich podriadených organizácií MK.

Samotný proces má byť trojkolový. V prvom kole má podľa zverejneného dokumentu na stránke MK urobiť s uchádzačmi, ktorí splnia formálne kritériá, hĺbkový pohovor personálny poradca, ktorý overí predpoklady kandidáta a vypracuje poradie uchádzačov. V druhom kole sedemčlenná výberová komisia vyberie najviac piatich z najkvalifikovanejších uchádzačov, ktorí budú pozvaní výberovou komisiou do tretieho kola, ktorého súčasťou bude aj verejné vypočutie kandidátov, zverejnenie ich životopisov a projektov riadenia.

Podľa novej smernice sa riadia aj vyhlásené výberové konania na post riaditeľa Slovenského technického múzea v Košiciach i Slovenského národného divadla.