Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Slovensko

Pochod za zdravé prsia sa pre pandémiu tento rok nebude konať

Ilustračné foto. Foto: TASR - Marko Erd

Malo ísť už o 12. ročník charitatívneho podujatia, pričom finančné prostriedky získané počas neho sa využívajú na podporu boja proti rakovine prsníka.

Bratislava 23. júla (TASR) - Pochod za zdravé prsia sa tento rok neuskutoční. Dôvodom je pandémia nového koronavírusu a snaha ochrániť zdravie a bezpečnosť ľudí. TASR o tom informovala PR manažérka Jana Gregušová.

Malo ísť už o 12. ročník charitatívneho podujatia, pričom finančné prostriedky získané počas neho sa využívajú na podporu boja proti rakovine prsníka. Najviac z nich tvoria granty alebo dotácie neziskovým organizáciám. Ďalšie prostriedky idú na zvýšenie povedomia o chorobe, podporu vzdelávania zdravotníckeho personálu a študentov, zlepšenie kvality života a psychosociálnu podporu žien, kúpu diagnostických prístrojov, operačnej techniky a šírenie osvety v rámci prevencie verejnosti.

Pochod organizuje spoločnosť Avon Slovensko v spolupráci s občianskym združením Tak trocha inak, ktoré je vyhlasovateľom verejnej zbierky Avon Pochod 2020. Vyzývajú na podporu projektu aj zaslaním ľubovoľného finančného príspevku na účet zbierky SK29 0200 0000 0042 3147 4754 s poznámkou "Avon dar".

Ďalšie aktivity sa pripravujú v októbri, ktorý je mesiacom boja proti rakovine prsníka. Jeho cieľom je poukázať na dôležitosť prevencie.