Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

OZPOCR: Poďakovanie pracovníkom obchodu a cestovného ruchu

Na snímke zákazníčka nakupuje s ochrannými rukavicami v predajni v obci Predajná v okrese Brezno, ktoré jej poskytla predajňa pred vstupom. Predajná, 27. marca 2020. Foto: TASR - Ján Krošlák

Ďakovný list predsedu odborového zväzu pracovníkov obchodu a cestovného ruchu Jozefa Zadňana

Bratislava 1. apríla (OTS) - Vážené predavačky, predavači, zamestnanci obchodu,

v súčasnej dobe sa celá naša spoločnosť nachádza v neľahkej situácii, na akú si v novodobej histórii Slovenska, ba ani mnoho rokov dozadu nevieme spomenúť.

Vplyvom šíriaceho sa vírusu SARS-CoV-2, ekonomika našej krajiny, ako aj v rámci celého sveta začala spomaľovať.

Sme svedkami karanténnych opatrení a rôznych ďalších obmedzení takého rozsahu na aké sa nepamätáme.
Pandémia zasiahla do života každého z nás. Došlo k prerušeniu výroby v najväčších priemyselných podnikoch, ostali zatvorené všetky predajne s výnimkou predaja potravín a drogérie. Zatvorené sú školy, reštaurácie, kiná, divadlá a mnoho ďalších podnikov a služieb. V dôsledku vírusu došlo k rozsiahlemu obmedzeniu sociálnych kontaktov nielen navonok, ale aj v rámci rodín.

Ale predsa sa život nezastavil všade, dennodenne počúvame slová uznania a vďaky za prácu lekárom, požiarnikom, zdravotníckym pracovníkom, polícii, ako aj dobrovoľníkom, ktorý zabezpečujú nákupy a rôzne služby pre seniorov. Samozrejme že im oprávnene a úprimne všetci ďakujeme.

Z času na čas si niekto spomenie aj na obchodníkov a vyjadrí im svoju vďaku.

Zamestnanci v obchode, či už sú to predavačky, predavači, zamestnanci v logistike, vo veľkoobchodných skladoch, manageri sú taktiež v prvej línii, lebo zabezpečujú aby bol dostatok potravín a ostatného tovaru pre nás zákazníkov.

Dennodenne nastupujú do práce v týchto sťažených a pre nich zdravie ohrozujúcich podmienkach. Preto vyzývam nás zákazníkov, aby sme boli nielen voči sebe , ale aj voči nim pri nakupovaní zodpovední a ohľaduplní.

Vážene predavačky, predavači, zamestnanci pracujúci v obchode,

v mene Odborového zväzu pracovníkov obchodu a cestovného ruchu ako aj vo svojom mene vyjadrujem vám všetkým naše úprimné uznanie a vďaku za prácu, ktorú v týchto ťažkých podmienkach vykonávate.

Úprimné poďakovanie patrí všetkým predavačkám, predavačom, zamestnancom logistiky, skrátka všetkým tým, ktorí sa starajú o bezproblémový chod predajní tak, aby sme my zákazníci mali kde nakúpiť. Za to vám všetkým patrí naša úprimná vďaka a uznanie.

Ďakujeme !

Zadňan Jozef
predseda OZPOCR