Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Podali obžalobu na bývalú šéfku KP Bratislava Ivetu K.

Ilustračné foto Foto: TASR

Ivetu K. odvolal v roku 2019 z funkcie krajskej prokurátorky v Bratislave niekdajší generálny prokurátor Jaromír Čižnár.

Bratislava 31. decembra (TASR) - Prokurátor Krajskej prokuratúry (KP) v Prešove podal vo štvrtok (30. 12.) obžalobu na bývalú šéfku KP Bratislava Ivetu K. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytol hovorca KP Prešov Marián Spišák. Upozornil na to Denník N.

Obžalobu podali na Okresný súd (OS) Bratislava I "pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa". V prípade dokázania viny jej hrozí trest odňatia slobody od štyroch do desiatich rokov. Stíhajú ju za nevybavenie dvoch návrhov vyšetrovateľa Policajného zboru na podanie obžaloby po dobu ôsmich rokov.

Ivetu K. odvolal v roku 2019 z funkcie krajskej prokurátorky v Bratislave niekdajší generálny prokurátor Jaromír Čižnár. Dôvodom boli prieťahy, keď osem rokov nepodala obžalobu na Lóranta K., ktorý bol známy vtedajšieho generálneho prokurátora Dobroslava Trnku, z pokusu o úverový podvod. V marci 2021 jej generálny prokurátor Maroš Žilinka dočasne pozastavil výkon funkcie.