Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Podľa Kňažka premiér nedokáže plniť sľuby, preto dezertuje z funkcie

Milan Kňažko Foto: TASR/Martin Baumann

Svoju oficiálnu kandidatúru na post prezidenta SR Fico oznámil dnes pred pozvanými hosťami v Historickej budove Národnej rady SR.

Bratislava 18. decembra (TASR) - Robert Fico (Smer-SD) sa rozhodol, že istoty pre svojich voličov vymení za istoty pre seba. Vyhlásil to občiansky kandidát na prezidenta Milan Kňažko v reakcii na oficiálne oznámenie kandidatúry premiéra Roberta Fica na post hlavy štátu.

"Isté je, že opúšťa svojich voličov a dezertuje z funkcie premiéra, pretože nedokáže splniť svoje sľuby," uviedol Kňažko. Podľa neho Fico potvrdil, že mu ide o koncentráciu moci, ktorú skrýva za marketingové reči o sociálnom zmieri a takzvanej stabilite.

Svoju oficiálnu kandidatúru na post prezidenta SR Fico oznámil dnes pred pozvanými hosťami v Historickej budove Národnej rady SR. Po dnešnom vyhlásení má tak aj najsilnejšia parlamentná strana známeho svojho nominanta. Záujem o prezidentské kreslo spolu s ním už oznámilo 15 kandidátov. Presný termín konania volieb ešte nie je známy. Predseda parlamentu Pavol Paška ho chce oznámiť do konca tohto roka.

Do súboja o Prezidentský palác idú Pavol Hrušovský (nominant KDH a Mosta-Híd), nezaradený poslanec Radoslav Procházka, prvý predseda KDH Ján Čarnogurský, Milan Kňažko a kandidát SMK Gyula Bárdos. Ďalej podnikateľ a filantrop Andrej Kiska, Peter Osuský zo SaS, občiansky kandidát Jozef Behýl, Stanislav Martinčko (Koalícia občanov Slovenska), invalidný dôchodca z Košíc Leonid Chovanec aj Milan Melník, ktorý už v minulosti kandidoval. Zoznam kandidátov dopĺňajú Ľubica Blašková, primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko, kardiochirurg Viliam Fischer. Pribudnúť by mal aj nominant Komunistickej strany Slovenska.