Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Podnikateľa Norberta B. zadržali v súvislosti s kauzou Valčeky

Na archívnej snímke nitriansky podnikateľ Norbert B. Foto: TASR - Jakub Kotian

Kauza Valčeky sa podľa medializovaných informácií týka ekonomickej trestnej činnosti v súvislosti s fiktívnymi dodávkami ocele.

Bratislava 14. januára (TASR) - Nitrianskeho podnikateľa Norberta B. zadržali vo štvrtok (13. 1.) v súvislosti s kauzou Valčeky. TASR o tom informovala Andrea Dobiášová z Prezídia Policajného zboru.

"Po jeho zadržaní vyšetrovateľ vykonal všetky potrebné úkony a po ich vyhodnotení rozhodne o ďalšom postupe," spresnila s tým, že priebeh vyšetrovania kauzy je plynulý.

Ako ďalej uviedla, štvrtkové zadržanie vyšetrovateľom Národnej kriminálnej agentúry súvisí s obavou, že by mohol obvinený Norbert B. ovplyvňovať svedkov a pokračovať v trestnej činnosti.

"Vzhľadom na súčasné štádium trestného stíhania nebude Úrad špeciálnej prokuratúry v danej veci poskytovať žiadne bližšie informácie," uviedol hovorca Generálnej prokuratúry (GP) SR Dalibor Skladan.

Kauza Valčeky sa podľa medializovaných informácií týka ekonomickej trestnej činnosti v súvislosti s fiktívnymi dodávkami ocele.

Nitrianskeho podnikateľa zadržali po tom, ako bol vo štvrtok prepustený z väzby. Čelí obvineniam aj v kauzách Očistec, Judáš a Dobytkár, kde sa má začať súdny proces v apríli tohto roku.