Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Podnikateľa Petra B. zadržaného počas akcie Mýtnik prepustili z väzby

Ilustračná snímka. Foto: PZ SR v Bratislave

Petra B. zadržali 29. januára spoločne s exšéfom finančnej správy Františkom I., bývalým šéfom IT sekcie finančnej správy Milanom G. a konateľkou IT spoločnosti Allexis Janou R.

Bratislava 8. apríla (TASR) - Podnikateľa Petra B., ktorého zadržali počas januárovej policajnej akcie Mýtnik, prepustili vo štvrtok na príkaz prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) z väzby na slobodu. TASR to potvrdil hovorca Generálnej prokuratúry (GP) SR Dalibor Skladan. Na prepustenie Petra B. upozornila TV Joj.

"Môžeme potvrdiť, že dňa 8. apríla bol obvinený P. B. príkazom prokurátora ÚŠP prepustený z kolúznej väzby, keďže pominuli jej dôvody. V predmetnej trestnej veci naďalej prebieha vyšetrovanie, preto ďalšie informácie nie je možné poskytnúť," uviedol pre TASR Skladan.

Prepustenie Petra B. potvrdil aj jeho obhajca Michal Mandzák. "Môžem potvrdiť, že môj klient bol dnešného dňa prepustený na slobodu na základe našej žiadosti o prepustenie z väzby. V tejto súvislosti by som rád ocenil postoj dozorového prokurátora ÚŠP Ondreja Repu, ktorý sa zaoberal našou žiadosťou a vzhliadol ju dôvodnou," povedal pre TASR advokát.

Petra B. zadržali 29. januára spoločne s exšéfom finančnej správy Františkom I., bývalým šéfom IT sekcie finančnej správy Milanom G. a konateľkou IT spoločnosti Allexis Janou R. V rámci akcie bol obvinený aj brat Petra B. Štvorica je vo väzbe od 1. februára po rozhodnutí Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku. Jozef B. je vo väzbe od 1. marca.

Obvinenia všetkých zadržaných sa podľa polície týkajú trestnej činnosti súvisiacej s machináciami pri verejnom obstarávaní a korupciou.