Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Podnikatelia aj odbory vyzývajú ľudí voliť

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Záleží nám na tom, aby sme všetci spoločne mohli žiť a pracovať v krajine, kde sa zákony tvoria na základe odborných rozhodnutí, konštatujú v spoločnom vyhlásení.

Bratislava 26. februára (TASR) - Podnikateľské združenia aj odbory vyzývajú občanov SR, aby sa v sobotu 29. februára zúčastnili volieb. Za priority síce označujú rôzne oblasti, zhodujú sa však na dôležitosti samotných volieb.

“Záleží nám na tom, aby sme všetci spoločne mohli žiť a pracovať v krajine, kde sa zákony tvoria na základe odborných rozhodnutí, po diskusii a v prospech občana a platia pre všetkých rovnako. Chceme žiť a podnikať v krajine, kde sa môžeme spoľahnúť na inštitúcie, ktoré majú ich dodržiavanie strážiť,” konštatuje v spoločnom vyhlásení sedem podnikateľských organizácií a obchodných komôr.

Aj keď sa podľa nich mnoho vecí počas 30 rokov demokratického zriadenia a 27 rokov existencie Slovenskej republiky podarilo, táto cesta nie je ukončená. “V našej histórii obyvatelia Slovenska už viackrát potvrdili, že ak ide o zásadné veci, vedia sa správne rozhodnúť. Preto vyzývame občanov Slovenskej republiky, aby prišli 29. februára k voľbám a hlasovali,” dodávajú podnikatelia.

“Záujmom odborov je dôsledná obhajoba práv a záujmov zamestnancov. Konfederácia odborových zväzov SR odmieta všetky pokusy o obmedzenie alebo odstránenie dosiahnutých práv, zníženie úrovne ochrany zamestnancov alebo ich životného štandardu,” konštatuje vo svojom vyhlásení prezident KOZ Marián Magdoško.

Vyzýva v ňom všetkých členov konfederácie k účasti na februárových parlamentných voľbách. “Ambíciou KOZ je aktívne participovať na tom, aby pracovnoprávna ochrana zaručovala zamestnancom dostatočnú mieru ochrany priamo zo zákona a dôstojné pracovné podmienky, najmä spravodlivé mzdy a platy, bezpečnú prácu, rovnaké zaobchádzanie, odborný a profesijný rast a umožňovala im zosúladiť ich pracovný a rodinný život,” doplnil Magdoško.