Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Podujatie Globsec Bratislava Forum sa pre pandémiu presúva

Na snímke zľava Andrej Babiš, bývalý premiér SR Peter Pellegrini a podpredseda Európskej komisie Maroš Šefčovič počas Medzinárodnej bezpečnostnej konferencie GLOBSEC 2018 v Bratislave 18. mája 2018, archívne foto. Foto: TASR - Marko Erd

Odborníci budú na konferencii diskutovať aj o vplyvoch pandémie na rôzne sektory spoločnosti, ale až koncom augusta.

Bratislava 2. apríla (TASR) - Podujatie Globsec Bratislava Forum sa pre výskyt ochorenia COVID-19 presúva na koniec augusta. Odborníci budú na konferencii diskutovať aj o vplyvoch pandémie na rôzne sektory spoločnosti a vlády. Prezident organizácie Globsec Róbert Vass o tom informoval na štvrtkovom online brífingu.

"Po skončení krízy spôsobenej pandémiou ochorenia COVID-19 sa zobudíme v úplne inom svete," myslí si Vass. Jej dosahy sa podľa neho prejavia v medzinárodných vzťahoch, ovplyvnia súdržnosť Európskej únie či pozíciu Číny vo svete. Posilniť sa môžu aj populistické tendencie a šírenie propagandy.

Vass informoval tiež o iniciatíve Globsec Goes Digital. Opatrenia spojené s ochorením sú podľa neho pre mnohé organizácie vrátane think-tankov podnetom na digitálnu transformáciu. Tá prináša množstvo príležitostí na zapájanie odborníkov či organizácií z rôznych krajín. Globsec preto avizuje organizáciu pravidelných webinárov i virtuálnych okrúhlych stolov.