Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Podujatie Globsec Bratislava Forum sa pre pandémiu presúva na jeseň

Archívna snímka. Foto: BHP

Organizátori podľa vlastných vyjadrení vnímajú súčasnú pandémiu ako transformatívnu krízu, ktorá urýchľuje nové trendy a bude mať zásadné dôsledky pre globálne postavenie Číny, Európy aj USA.

Bratislava 21. mája (TASR) - Podujatie Globsec Bratislava Forum sa pre výskyt ochorenia COVID-19 opäť presúva, tentoraz na október. Hlavnou tematickou líniou bude hľadanie odpovedí na otázku, ako budú svet, Európska únia či región strednej Európy vyzerať po tejto kríze v rôznych oblastiach a aké ponaučenia si z nej vziať. TASR o tom vo štvrtok informovala za Globsec Henrieta Kunová.

Organizátori podľa vlastných vyjadrení vnímajú súčasnú pandémiu ako transformatívnu krízu, ktorá urýchľuje nové trendy a bude mať zásadné dôsledky pre globálne postavenie Číny, Európy aj USA. Tohtoročný 15. ročník bude pozostávať z troch fáz.

V rámci prvej fázy sa bude od júna realizovať online brainstorming so svetovými expertmi o kľúčových trendoch, ktorého výsledky budú spracované do konkrétnych odporúčaní pre strednú Európu. Druhou fázou koncom augusta bude jednodňová virtuálna konferencia, ktorá bude rozoberať práve tieto odporúčania. Poslednou treťou fázou je tzv. „Globsec týždeň“ v októbri. Počas neho sú naplánované dve vlajkové podujatia – Globsec bratislavské fórum a Tatra Summit.

„Zorganizovať obe naše kľúčové konferencie v jednom týždni bude logistickou výzvou, toto rozhodnutie sme však prijali s ohľadom na aktuálnu situáciu a pre bezpečnosť a zdravie našich hostí a partnerov,“
komentoval prezident Globsecu Róbert Vass.

Ako dodal, obe podujatia sa uskutočnia za najprísnejších zdravotných a hygienických opatrení, čo bude mať podľa jeho slov za následok aj značné zníženie počtu hostí a hybridný formát konferencií. Namiesto 1200 hostí počas troch dní sa tak konferencia uskutoční vo forme dvojdňového podujatia s pár stovkami hostí prítomnými fyzicky a ďalšími desiatkami hostí pripojenými v online priestore.