Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Podvodníci s jazdenými vozidlami sa musia mať na pozore

Rokas Medonis, generálny riaditeľ carVertical Foto: carVertical

Auto-moto portál Autobazar.EU a spoločnosť carVertical, zaoberajúca sa overovaním histórie vozidiel, štartujú boj s podvodníkmi v segmente jazdených vozidiel.

Bratislava 7. júla (OTS) - Podvody s jazdenými vozidlami neobchádzajú ani slovenský trh. Stáčanie kilometrov, zamlčovanie informácií, zatajovanie záznamov o škodách… To všetko sú problémy, s ktorými sa záujemcovia o kúpu jazdených vozidiel stretávajú dlhodobo. Spomínané nekalé praktiky, žiaľ, vrhajú zlé svetlo na celý trh s jazdenými vozidlami a vzbudzujú nedôveru. Autobazar.EU a carVertical preto spojili sily a štartujú boj proti všetkým nepoctivým predajcom.

Na najväčšom inzertnom portáli na Slovensku si odteraz môžete overiť históriu vozidla

V snahe pomôcť kupujúcim jazdených vozidiel spúšťa najväčší slovenský inzertný auto-moto portál Autobazar.EU možnosť vygenerovať si kompletný prehľad histórie vozidla. Každý, kto hľadá vozidlo na Autobazar.EU, si tak môže overiť jeho históriu priamo na mieste, kde si prezerá ponuky, dokonca hneď v inzerátoch.

Overenie na Autobazar.EU je pohodlné a rýchle. Jediný údaj, ktorý záujemca potrebuje, je VIN kód. Ten je väčšinou uvedený priamo v inzeráte. Proces výberu a kúpy auta bude vďaka overeniu histórie vozidla na Autobzar.EU jednoduchší a bezpečnejší. Ide o šikovné a dostupné riešenie v boji proti podvodníkom.

“V dnešnej dobe čelíme výzvam, s ktorými sme sa doteraz nestretávali. Kúpiť si dobré auto za rozumnú cenu je naozaj zložité. Nedostatočná ponuka dvíha ceny jazdených vozidiel a ľudia sú pri kúpe čím ďalej, tým viac nedôverčivejší a opatrnejší. Našou snahou je obnoviť dôveru v segment jazdených vozidiel a ukázať ľuďom, že sa pri kúpe jazdenky nemusia ničoho báť. Vďaka kontrole histórie vozidla môže byť aj proces kúpy jazdeného vozidla transparentný,” vysvetľuje Milan Konečný, CEO United Classifieds.

Spojenie dvoch silných hráčov bude prínosom pre všetkých

Overenie histórie vozidla pre Autobazar.EU zabezpečí spoločnosť carVertical, ktorá pôsobí až na 25 trhoch a dáta čerpá z viac ako 900 zdrojov. Na svojom konte má cez 22 300 000 skontrolovaných vozidiel, disponuje históriou vozidiel z celej Európy, a teda aj dátami kradnutých áut za hranicami ČR a SR.

„Sme radi, že sa k našej misii chrániť kupujúcich jazdených vozidiel pripojil aj jeden z najväčších hráčov na slovenskom trhu. Veríme, že naše spoločné úsilie prispeje k celkovej evolúcii procesu kúpy jazdených vozidiel, “ hovorí Rokas Medonis, generálny riaditeľ carVertical.

Spojenie najväčšieho inzertného portálu na Slovensku a nezávislej dátovej spoločnosti bude prínosom nielen pre kupujúcich, ale i pre trh s jazdenými vozidlami ako celok. Prispeje k sprehľadneniu ponuky a transparentnejšiemu jednaniu, zároveň pomôže aj férovým predajcom, ktorí často doplácajú na podvodníkov. Na konci dňa by toto partnerstvo malo viesť k zmene návykov pri kúpe jazdených vozidiel. Kontrola histórie vozidla by sa mohla stať neoddeliteľnou súčasťou tradičného procesu nákupu.

Aj kúpa jazdeného vozidla môže byť transparentná

Podľa najnovších štatistík carVertical bolo na Slovensku stočených najmenej 10,54 % vozidiel, pričom najvyššie percento podvodov s najazdenými kilometrami zaznamenali značky BMW M5 a BMW radu 7. Ako uvádza Rokas Medonis, podvody s počtom najazdených kilometrov môžu navýšiť hodnotu jazdeného vozidla o 25 %. Tieto čísla potvrdzujú potrebu intenzívneho boja proti podvodníkom. Dnes, keď je dopyt po jazdených vozidlách vyšší ako kedykoľvek predtým, to platí ešte o to viac.

Overenie histórie vozidla pomôže vyhnúť sa kúpe zle udržiavaného a nespoľahlivého vozidla. Vďaka kontrole histórie bude vedieť kupujúci o vozidle prakticky všetko. Uvidí aktuálny stav km a ich vývoj. Môže si skontrolovať informácie o registrácii, výbave, údržbe či lízingu. Získa prístup k záznamom o poškodeniach a k fotoarchívu. Zistí tiež, či vozidlo nie je kradnuté, exekučne blokované i to, ako bolo v minulosti používané. V neposlednom rade si môže overiť identitu vozidla a VIN. Všetko bude mať k dispozícii na jednom mieste – v ucelenom prehľade. Kupujúci získa vďaka overeniu histórie istotu, že kupuje spoľahlivé vozidlo za rozumnú cenu.