Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Pohár Karola Poláka

Foto: Pohár Karola Poláka

18. ročník, v ktorom súťažia deti vo veku od 14 do 19 rokov na veľkých futbalových ihriskách pod dohľadom skúsených rozhodcov a trénerov.

Bratislava 14. júna (OTS) - Dňa 16. a 17. júna sa na futbalovom štadióne v Spišskej Novej Vsi uskutoční finálový turnaj Majstrovstiev Slovenska centier pre deti a rodiny vo futbale - Pohár Karola Poláka. Výbery jednotlivých krajov prešli cez vyraďovacie súťaže a tí najlepší sa dostali do finále, v ktorom sa rozhodne o držiteľovi putovného pohára, ktorý nesie meno po zakladateľovi tohto projektu, komentátorskej legende, Karolovi Polákovi. Tento rok je to už 18. ročník, v ktorom súťažia deti vo veku od 14 do 19 rokov na veľkých futbalových ihriskách pod dohľadom skúsených rozhodcov a trénerov. Táto súťaž je súčasťou projektu Grassroots, ktorý ma za úlohu zapojiť do tohto najrozšírenejšieho športu všetky vekové skupiny, bez rozdielu pohlavia, veku a rasy. A to sa tejto súťaží darí naplniť - spolu hrajú chlapci aj dievčatá, rómovia aj nerómovia, tento ročník dokonca deti utečencov z Maroka, Konga a Ukrajiny.

Odborným garantom súťaže je Slovenský futbalový zväz a Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny, generálnym partnerom je spoločnosť Nestlé, hlavným partnerom Nadácia EPH, športovým partnerom spoločnosť GIVsport. Darčekmi alebo finančne prispeli aj spoločnosti tissot, burel, nadácia spp, kvasňovský&partners, coty, matyšák, autoimpex, music1st, allianz, camfil, dm drogerie markt, nadácia tubapack a ck daka. Mediálnymi partnermi tohto ročníka je rtvs, tasr a denník šport.