Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Slovensko

Poistenci VšZP sa o žiadosti o kúpele i lieky dozvedia aj elektronicky

Na snímke vstup do budovy generálneho riaditeľstva Všeobenej zdravotnej poisťovne (VšZP) na Panónskej ceste 7. januára 2019 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Doteraz postávali poistenci informácie o stave svojich žiadostí iba v prípade schvaľovania liekov a dietetických potravín.

Bratislava 3. januára (TASR) - Poistenci štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) sa o stave vybavenia žiadosti o kúpele či úhradu zdravotníckej pomôcky alebo liekov na výnimku dozvedia už aj elektronicky. TASR o tom informovali z oddelenia komunikácie zdravotnej poisťovne.

"Informáciu získajú prostredníctvom mobilnej aplikácie VšZP, a to aj napriek tomu, že tieto žiadosti sa zatiaľ podávajú papierovo. Dozvedia sa to aj v prípade, ak sa žiadosť týka detí poistenca," priblížila poisťovňa. Doteraz postávali poistenci informácie o stave svojich žiadostí iba v prípade schvaľovania liekov a dietetických potravín.

"Cieľom novinky je nielen informovať poistenca, ale aj odbúrať záťaž na ambulancie, kam ľudia často volajú a pýtajú sa na stav svojej žiadosti. Vďaka elektronickej notifikácii bude pacient presne vedieť, kedy do ambulancie môže zavolať, prípadne kedy môže očakávať doručenie rozhodnutia," vysvetlila manažérka komunikácie VšZP Eva Peterová.