Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Pojednávanie s exšéfkou KP Bratislava Ivetou K. odročili na neurčito

Ilustračné foto. Foto: TASR

Obžaloba bola podaná pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa. V prípade dokázania viny hrozí Ivete K. trest odňatia slobody od štyroch do desiatich rokov.

Bratislava 8. februára (TASR) - Hlavné pojednávanie s obžalovanou exšéfkou Krajskej prokuratúry (KP) Bratislava Ivetou K. odročili na neurčito. Dôvodom je ospravedlnená neúčasť prokurátora. V stredu o tom informoval sudca Okresného súdu Bratislava III Karol Posluch.

Ako ďalej uviedol, termín hlavného pojednávania bude nariadený až potom, keď bude známy nový rozvrh práce súdu.

Obžaloba bola podaná pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa. V prípade dokázania viny hrozí Ivete K. trest odňatia slobody od štyroch do desiatich rokov. Stíhaná bola pre nevybavenie dvoch návrhov vyšetrovateľa Policajného zboru na podanie obžaloby po dobu ôsmich rokov.

Ivetu K. odvolal v roku 2019 z funkcie krajskej prokurátorky v Bratislave niekdajší generálny prokurátor Jaromír Čižnár. Dôvodom boli prieťahy, keď osem rokov nepodala obžalobu na Lóranta K., ktorý bol známy vtedajšieho generálneho prokurátora Dobroslava Trnku, z pokusu o úverový podvod. V marci 2021 jej generálny prokurátor Maroš Žilinka dočasne pozastavil výkon funkcie.