Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Pojednávanie v kauze Chachaland odročili pre nahlásenú bombu

Na snímke Roman P. Foto: TASR - Martin Baumann

V utorok na súde okrem iných vypovedala exmanželka obžalovaného, ktorá v minulosti pôsobila v tábore ako jedna z vedúcich.

Bratislava 14. marca (TASR) - Utorkové pojednávanie v kauze údajného sexuálneho zneužívania v tábore Chachaland na Okresnom súde Bratislava II odročili pre nahlásenú bombu na 25. apríla. Hlavný organizátor tábora Roman P., ktorý čelí podozreniam zo sexuálneho zneužívania vtedy maloletej chovankyne tábora, sa na pojednávaní na svoju žiadosť nezúčastnil. Na ďalšie pojednávanie predvolajú zostávajúcich svedkov.

V utorok na súde okrem iných vypovedala exmanželka obžalovaného, ktorá v minulosti pôsobila v tábore ako jedna z vedúcich. Nespomína si, že by sa s poškodenou Katarínou stretla, približne v tom čase podávala žiadosť o rozvod a v tábore už nepracovala. Doplnila, že ich dcéra, ktorá v čase údajného zneužívania tiež navštevovala tábor, jej nikdy nespomínala, že by vedela o nejakom vzťahu medzi obžalovaným a poškodenou.

Ďalšia svedkyňa sa s obžalovaným prvýkrát stretla, keď ju oslovil na pozíciu vedúcej. Poškodenú si pamätá ako dieťa v tábore, vtedy mala pocit, že má neštandardný vzťah s obžalovaným. Katarínu vnímala ako smutnú a plachú, obžalovaný sa mal o ňu starať. Podotkla, že Romana P. videla s Katarínou častejšie ako s jeho vlastnou dcérou, ktorá s nimi bývala v jednej budove. Do ďalších táborov svedkyňa nešla kvôli osobe obžalovaného.

Pred sudcom vypovedala v utorok aj ďalšia vedúca z tábora. Nebola svedkom žiadnych dotykov, nevedela preto povedať, či bol medzi poškodenou a obžalovaným nadštandardný vzťah. Katarínu vnímala ako kamarátku jeho dcéry. Potvrdila, že dievčatá boli v tábore spolubývajúce, v tej istej chatke, v ktorej býval aj obžalovaný.

Poškodenú vypočul súd ešte vlani na hlavnom pojednávaní v závere mája. Obžalovaný na začiatku procesu odmietol vinu. Tvrdil, že mali len kamarátsky vzťah a k žiadnym intímnostiam nedošlo, hoci ona sa podľa jeho slov do neho zaľúbila.