Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Pojednávanie v kauze Chachaland sa v utorok neuskutočnilo

Na snímke obžalovaný Roman Paulíny prichádza na hlavné súdne pojednávanie v kauze sexuálneho zneužívania v detskom tábore Chachaland na Okresný súd (OS) Bratislava II. v utorok 31. mája 2022. Foto: TASR - Martin Baumann

K udalostiam v tábore malo podľa obžaloby dochádzať v rokoch 2003 až 2006 v čase, keď bola poškodená maloletou.

Bratislava 21. septembra (TASR) - Pojednávanie v kauze údajného sexuálneho zneužívania v detskom tábore Chachaland sa v utorok (20. 9.) na Okresnom súde Bratislava II neuskutočnilo. "Bolo odročené z dôvodu zákonnej prekážky na strane zákonného sudcu z rodinných dôvodov," uviedol pre TASR hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. Hlavný organizátor tábora Roman P. čelí obžalobe zo sexuálneho zneužívania vtedy maloletej chovankyne tábora.

Naposledy bola v závere mája vypočutá poškodená a štyria svedkovia. Obžalovaný v januári na začiatku procesu odmietol vinu. Tvrdil, že mal s chovankyňou len kamarátsky vzťah a k žiadnym intímnostiam nedošlo, hoci ona sa podľa jeho slov do neho zaľúbila. Advokát poškodenej je presvedčený, že dôkazy jasne svedčia proti obžalovanému.

K udalostiam v tábore malo podľa obžaloby dochádzať v rokoch 2003 až 2006 v čase, keď bola poškodená maloletou.