Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Pojednávanie v kauze Lehela H. sa vo štvrtok neuskutoční

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

ŠTS pôvodne odsúdil Lehela H. na doživotie. Najvyšší súd SR tento verdikt zrušil a prípad vrátil prvostupňovému súdu na nové prejednanie a rozhodnutie.

Bratislava 19. januára (TASR) - Senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku zrušil štvrtkové hlavné pojednávanie v kauze Lehela H., označovaného za hrobára zločineckej skupiny dunajskostredského gangu sátorovcov. Dôvodom je práceneschopnosť obhajcu. Nový termín bol určený na 7. februára. TASR to uviedla hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

ŠTS pôvodne odsúdil Lehela H. na doživotie. Najvyšší súd SR tento verdikt zrušil a prípad vrátil prvostupňovému súdu na nové prejednanie a rozhodnutie.

Lehel H. čelí obžalobe z piatich vrážd, zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny sátorovcov, aj z krádeže 45,5 milióna slovenských korún z bezpečnostnej schránky v Dunajskej Strede. Na pojednávaniach tvrdil, že bol nezákonne obvinený.

Medzi zavraždenými mal byť bos skupiny Ľudovít Sátor, tiež biele kone i jeden z ďalších bosov gangu Andrej Reisz. Ten bol označovaný za účtovníka skupiny. "Hrobár" ho mal zavraždiť už v roku 2006 po dohode s ďalšími členmi skupiny sátorovcov.

Prvej vraždy Čabu Kariku sa podľa obžaloby mal dopustiť už v roku 2003. Svoje obete mal obžalovaný zastreliť, pomlieť v mlynčeku na mäso. Zakopané mali byť v areáli bývalého družstva v Čótfe pri Dunajskej Strede.