Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Pojednávanie v kauze prípravy vraždy S. Klaus-Volzovej v utorok nebude

Na archívnej snímke zľava obžalovaný Pavol R. a advokát Martin Pohovej počas pojednávania v kauze objednávky vraždy Sylvie Klaus-Volzovej 29. septembra 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Obžalobe čelia bývalý riaditeľ TV Markíza Pavol R., bos skupiny sýkorovcov Róbert L., prezývaný Kýbel, Mikuláš Černák a Miloš Kaštan.

Bratislava 6. marca (TASR) - Hlavné pojednávanie v kauze prípravy vraždy bývalej spoločníčky exriaditeľa TV Markíza Pavla R. Sylvie Klaus-Volzovej sa v utorok (7. 3.) neuskutoční. Dôvodom je hospitalizácia prísediaceho. Okresný súd Bratislava II nariadil nové termíny na 4. mája a 15. júna. TASR o tom informoval hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak.

Obžalobe čelia bývalý riaditeľ TV Markíza Pavol R., bos skupiny sýkorovcov Róbert L., prezývaný Kýbel, Mikuláš Černák a Miloš Kaštan. Pavol R. si mal podľa obžaloby objednať vraždu u Černáka na jeseň 1997. Ten mal do nej zaangažovať bratislavskú skupinu sýkorovcov.

Proces sa za prísnych bezpečnostných opatrení v Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Bratislave začal v máji 2019. Černák a Kaštan sa k spáchaniu činu na prvom pojednávaní priznali, Kýbel a Pavol R. naďalej vinu popreli. Černák sa poškodenej Klaus-Volzovej ospravedlnil.