Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Slovensko

Pojednávanie v kauze vraždy Kuciaka prerušili do štvrtku

Na archívnej snímke sprava právny zástupca poškodenej Zlatice Kušnírovej Roman Kvasnica, Jana Kuciaková a Jozef Kuciak, rodičia zavraždeného Jána Kuciaka a Zlatica Kušnírová, mama zavraždenej Martiny Kušnírovej počas hlavného pojednávania na Špecializovanom trestnom súde v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka v Pezinku. Foto: TASR Jaroslav Novák

V súvislosti s výpoveďou Andruskóa požiadal obhajca Aleny Zs. Štefan Neszméry senát, aby predvolal Dušana Kracinu.

Pezinok 20. júla (TASR) – Pojednávanie v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej senát Špecializovaného trestného súdu prerušil do štvrtka, keď hodlá vypočuť opätovne kriminalistu z odboru IT Dušana Mikulaja.



Mikulaj mal pred senátom ŠTS vypovedať aj v pondelok, k jeho výsluchu napokon senát nepristúpil.

V pondelok bola na súde väčšina času venovaná výpovedi právoplatne odsúdeného svedka Zoltána Andruskóa. On vylučuje slová Aleny Zs. o tom, že jej mal dlhovať peniaze. Tvrdenia o peniazoch z odposluchov by mali podľa neho byť šifrou pripravovaných vrážd prokurátorov Maroša Žilinku a Petra Šufliarskeho.



V súvislosti s výpoveďou Andruskóa požiadal obhajca Aleny Zs. Štefan Neszméry senát, aby predvolal Dušana Kracinu. Ten sa mal podľa Andruskových slov angažovať v hľadaní bieleho koňa, ktorý by na popud nitrianskeho podnikateľa Norberta B. zobral na seba vinu v kauze vraždy novinára. Od Tomáša Sz. mal za týmto účelom zháňať aj zbraň použitú na vraždu Kuciaka a Kušnírovej.

Z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sú obžalovaní neprávoplatne odsúdení Miroslav M., Tomáš Sz., Alena Zs. a tiež Marian K., ktorý si mal podľa obžaloby objednať vraždu ako pomstu za Kuciakove články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.