Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Slovensko

Pojednávanie v prípade smrti študentky Linh pokračovalo výsluchmi

Na snímke podnikateľka Daniela K., ktorá pri nehode usmrtila študentku Linh, prichádza na začiatok procesu na OS BA II v Bratislave 27. októbra 2022. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Obžalobe pre prečin usmrtenia čelí podnikateľka Daniela K., ktorá vinu z usmrtenia študentky dlhodobo odmieta.

Bratislava 17. mája (TASR) - Hlavné pojednávanie v prípade tragickej dopravnej nehody, pri ktorej zahynula mladá študentka Linh, pokračovalo v utorok (16. 5.) na Okresnom súde Bratislava II výsluchom troch svedkov a prečítaním zápisníc o skoršej výpovedi svedka. Obžalobe pre prečin usmrtenia čelí podnikateľka Daniela K., ktorá vinu z usmrtenia študentky dlhodobo odmieta. Stanovisko zákonného sudcu poskytol pre TASR hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak.

Priblížil, že hlavné pojednávanie v utorok odročili s cieľom ďalšieho dokazovania na 10. októbra o 8.30 h. "Budú predvolaní ďalší traja svedkovia," potvrdil Adamčiak.

Nehoda, pri ktorej zomrela 18-ročná študentka Linh, sa stala 21. septembra 2020 na Tomášikovej ulici v Bratislave. Auto šoférovala Daniela K., pričom k zrážke s chodkyňou malo podľa polície prísť na priechode pre chodcov. Mala byť prekročená maximálna dovolená rýchlosť. Splnomocnenec poškodených Peter Vačok v minulosti kritizoval prieťahy v konaní. Pochybenia vo vyšetrovaní konštatoval aj vtedajší prezident Policajného zboru Peter Kovařík a generálny prokurátor SR Maroš Žilinka.

Pojednávanie bolo nariadené po tom, čo podnikateľka Daniela K. a prokurátor podali odpor voči trestnému rozkazu, vydanému okresným súdom v júli 2021. Daniela K. ním bola pôvodne odsúdená na podmienečný trest odňatia slobody vo výmere dva roky a sedem mesiacov so štvorročným odkladom.