Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Pokračuje pojednávanie s bývalým viceprimátorom Prešova Reném P.

Ilustračné foto. Foto: TASR - Svätopluk Písecký

René P. trvá na svojej nevine, prijatie úplatku popiera a očakáva oslobodzujúci rozsudok.

Pezinok 7. júna (TASR) - Pred Špecializovaným trestným súdom (ŠTS) v Pezinku pokračuje hlavné pojednávanie s bývalým hokejistom a niekdajším viceprimátorom mesta Prešov René P. a ďalšími obžalovanými v korupčných kauzách.

René P., ktorého sa dotýka obžaloba len v jednom zo skutkov, sa na pojednávanie spolu so svojou obhajkyňou Irenou Sopkovou dostavil. Na programe je v pondelok čítanie výpovedí z prípravného konania a čítanie iných listinných dôkazov. René P. trvá na svojej nevine, prijatie úplatku popiera a očakáva oslobodzujúci rozsudok.

"Na dnešnom hlavnom pojednávaní súd prečítal listinné dôkazy, ktoré navrhovala jednak obhajoba a jednak prokurátor a v závere pojednávania navrhol jeden z obvinených svoj výsluch, takže čakáme na rozhodnutie. Nepredpokladám, že by padlo rozhodnutie, pretože ešte sú vytýčené dva dni, kedy by sa malo rozhodnúť vo veci,“ povedala médiám advokátka Sopková.

Súd bude vo veci konať aj koncom júna, keď by sa mohlo ukončiť dokazovanie, pristúpiť k záverečným návrhom a rečiam a ŠTS by mohol vyniesť rozsudok. René P. je obžalovaný z prijímania úplatku za intervenciu pri rekonštrukcii Základnej školy Májové námestie v Prešove. Išlo o viaceré prípady získavania zákaziek stavebnej firmy, kde figurovalo viacero obžalovaných.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry preto podal obžalobu 27. júla 2020 na ŠTS v Pezinku dovedna na 12 osôb obvinených z poškodzovania finančných záujmov Európskych spoločenstiev, machinácie pri verejnom obstarávaní a korupčných deliktov.

ŠTS rozhodol 26. októbra 2020 trestným rozkazom. Štyria obžalovaní vrátane Reného P. podali voči tomu odpor.