Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Policajný exprezident Milan Lučanský sa vo väzbe pokúsil o samovraždu

Na snímke Milan Lučanský. Foto: TASR - Dano Veselský

Stalo sa tak napriek tomu, že bol pravidelne monitorovaný a bolo mu poskytované aj psychologické poradenstvo.

Bratislava 29. decembra (TASR) - Bývalý policajný prezident Milan Lučanský, ktorý je v súčasnosti vo väzbe, sa pokúsil o samovraždu. Jeho stav je kritický. TASR o tom informoval hovorca rezortu spravodlivosti Peter Bubla.

„Dnes podvečer prišlo v Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove k mimoriadnej udalosti, pri ktorej sa väzobne stíhaný M. Lučanský pokúsil o samovraždu. Stalo sa tak napriek tomu, že bol pravidelne monitorovaný a bolo mu poskytované aj psychologické poradenstvo," povedal Bubla. Bližšie informácie poskytne ministerstvo na stredajšom brífingu.



„Môžem vám poskytnúť len informáciu, že mňa nikto oficiálne neinformoval a o skutočnostiach, na ktoré ste sa ma pýtali, som sa dozvedel len z médií," povedal pre TASR obhajca Lučanského Matúš Beresecký.

Zbor väzenskej a justičnej (ZVJS) informoval o tejto výnimočnej situácii vedenie ministerstva spravodlivosti. Ďalšie okolnosti prípadu sa aktuálne vyšetrujú. ZVJS potvrdilo, že bližšie informácie budú poskytnuté v stredu. TASR o tom informoval komunikačný odbor ZVJS.