Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Policajný zbor získal 21 vozíkov pre psov a dva na prepravu koní

Ministerstvo vnútra SR obdržalo vozíky a prívesy na prepravu služobných koní a psov 11. novembra 2020 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Nové vozíky podľa štátneho tajomníka umožňujú vďaka zníženej nástupovej rampe ľahší a komfortnejší vstup pre kone.

Bratislava 11. novembra (TASR) - Ministerstvo vnútra (MV) SR zakúpilo 21 štvorboxových vozíkov pre služobných psov a dva vozíky na prepravu služobných koní. Útvarom Policajného zboru ich v stredu slávnostne odovzdal štátny tajomník rezortu Ján Lazar. Ako priblížil, za výbavu rezort zaplatil 105.500 eur, čo je zhruba o tretinu menej ako bola predpokladaná hodnota zákazky.

"Týmto nákupom sme odstránili problémy, ktoré staré vozíky spôsobovali, najmä svojou poruchovosťou, ako aj vysokými finančnými nákladmi na opravu," priblížil Lazar. Dodal, že obmenu nerealizovali od vzniku útvaru služobnej hipológie v Bratislave v roku 1991 a v Košiciach v roku 2008.



Nové vozíky podľa štátneho tajomníka umožňujú vďaka zníženej nástupovej rampe ľahší a komfortnejší vstup pre kone. Vozíky pre psy majú možnosť chladenia aj výhrevu na požadovanú teplotu.



Kontrakt ministerstvo podpísalo s poľskou spoločnosťou METBOX KURPAS Spółka Jawna. Ako doplnil rezort v tlačovej správe, prívesný vozík pre potreby kynológie v počte 21 kusov ministerstvo vnútra kúpilo za 4300 eur bez DPH za kus, dva prívesy pre prepravu koní za 7600 eur bez DPH za kus.

Vozíky pre služobné psy dostanú odbory služobnej kynológie patriace pod krajské policajné riaditeľstvá a tiež výcvikové strediská v Bratislave a v Malých Levároch. Vozíky na prepravu koní budú pridelené oddeleniam jazdnej polície v Bratislave a v Košiciach.