Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Policajti i hasiči dostanú odmenu 500 eur, Mikulec podpísal dodatky

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

So zástupcami odborových zväzov pôsobiacich v rezorte vnútra podpísal minister dodatky ku kolektívnym zmluvám vyššieho stupňa uzatvoreným na rok 2022 pre policajtov, hasičov a horských záchranárov.

Bratislava 28. júla (TASR) - Odmenu vo výške 500 eur pre policajtov, hasičov a horských záchranárov potvrdil podpisom dodatkov k príslušným kolektívnym zmluvám tento týždeň minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO). Od augusta sa tiež dohodlo zvýšenie hodnoty stravného lístka na päť eur. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva vnútra (MV) SR Zuzana Eliášová.

"Z hľadiska nárokov, ktoré vyplývajú z uzatvorených dodatkov pre policajtov, hasičov a horských záchranárov, ide o právo na poskytnutie jednorazového príspevku vo forme odmeny vo výške 500 eur, ktorý sa im za obdobných podmienok ako zamestnancom v štátnej a verejnej službe vyplatí vo výplatnom termíne za mesiac august tohto roka," vysvetlila hovorkyňa.

So zástupcami odborových zväzov pôsobiacich v rezorte vnútra podpísal minister dodatky ku kolektívnym zmluvám vyššieho stupňa uzatvoreným na rok 2022 pre policajtov, hasičov a horských záchranárov. Minister rovnako potvrdil podpisom dodatky k tzv. podnikovým kolektívnym zmluvám pre zamestnancov v štátnej a verejnej službe na rok 2022.