Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Policajti minulý týždeň odhalili vyše 9000 dopravných priestupkov

Za sedem dní spáchalo dopravný priestupok 9 193 účastníkov cestnej premávky. Foto: FB: Polícia Slovenskej republiky

Prípadov jazdy pod vplyvom alkoholu sa objavilo takmer 200, 83 vodičov motorových vozidiel nafúkalo pod jedno promile, 50 však malo hodnotu alkoholu v krvi nad jedno promile, čím spáchali trestný čin.

Bratislava 8. februára (TASR) – V priebehu piateho kalendárneho týždňa porušilo predpisy 9193 účastníkov cestnej premávky. Informuje o tom polícia s tým, že tretinu všetkých porušení tvorilo nedodržanie povolenej rýchlosti.

Prípadov prekročenia rýchlosti bolo 3009, ďalšie najčastejšie priestupky sa týkali nezapnutia si bezpečnostných pásov (680), technického stavu vozidla (545) i telefonovania počas šoférovania s telefónom v ruke (452 prípadov).

"Takmer 200 priestupkov sa týkalo aj jazdy bez svetiel, rovnako nesprávneho spôsobu jazdy, skoro 100 prípadov bolo o nesprávnom predchádzaní. Dopravní policajti zaznamenali takisto vyše 70 prípadov nedania prednosti v jazde, z toho 14-krát na priechode pre chodcov," dodala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PPZ) Denisa Bárdyová.

Upozornila, že okrem vodičov motorových vozidiel sa do štatistík zapísali aj cyklisti, ktorí sa dopustili v sledovanom období 63 priestupkov, 264 previnení majú na svedomí chodci.

Prípadov jazdy pod vplyvom alkoholu sa objavilo takmer 200, 83 vodičov motorových vozidiel nafúkalo pod jedno promile, 50 však malo hodnotu alkoholu v krvi nad jedno promile, čím spáchali trestný čin. Policajti takisto prichytili aj 63 opitých cyklistov.

"Policajti v priebehu predchádzajúceho týždňa zadržali 221 vodičských preukazov, na správne konanie odstúpili 234 priestupkov. Odhalili tiež 64 trestných činov pri ktorých zadržali 65 osôb, z nich bolo deväť, po ktorých bolo vyhlásené pátranie," informovala Bárdyová. Dodala, že v rámci blokovej pokuty zaplatili vinníci 8428 eur, 531 prípadov riešili policajti napomenutím.

"Zistené výsledky analyzujeme a po ich vyhodnotení prijmeme ďalšie adresné opatrenia," avizovala ďalšie kroky polície Bárdyová.