Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Policajti minulý týždeň zadržali viacerých nelegálnych migrantov

Na snímke hraničný priechod s Ukrajinou – Vyšné Nemecké. Foto: TASR Roman Hanc

V sobotu hliadka na hraničnom priechode Čunovo – Rajka zadržala 34-ročnú vodičku a 37-ročného spolujazdca, ktorí prevážali troch nelegálnych migrantov, dve ženy a muža vo veku 31, 34 a 38 rokov.

Bratislava 29. júna (TASR) – Minulý týždeň slovenskí policajti zadržali viacerých ľudí, ktorí sa pokúšali o nelegálny vstup do krajiny. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

V sobotu 27. júna hliadka colného úradu na hraničnom priechode Čunovo – Rajka zadržala 34-ročnú vodičku a 37-ročného spolujazdca, ktorí prevážali troch nelegálnych migrantov, dve ženy a muža vo veku 31, 34 a 38 rokov. Pasažierov, ktorí pochádzali zo Sýrie, mali naložiť do zadnej časti vozidla v Bulharsku a prikryli ich prázdnymi kartónmi.

„Podľa zistení polície mali cudzinci ešte pred odchodom zaplatiť viac ako 6000 eur za osobu. Cieľová destinácia mala byť v Nemecku, finančná odmena im mala byť zaplatená až v cieli cesty," uviedla Bárdyová.

Vyšetrovateľ národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru vzniesol obvinenie dvom občanom Bulharska za zločin prevádzačstva. Hrozí im trest odňatia slobody na sedem až desať rokov. Cudzinci zatiaľ zostanú na útvare policajného zaistenia pre cudzincov.

Minulý týždeň policajti zadržali päť nelegálnych migrantov zo Sýrie aj v utorok a vo štvrtok zadržali na diaľnici D1 päť občanov Maroka.