Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Policajti z krajín V4 si zmerajú sily v Lešti

O víťazný pohár budú súťažiť krajské pohotovostné policajné útvary, Útvar osobitného určenia Prezídia Policajného zboru, a Špeciálna jednotka Českej republiky a dve Špeciálne jednotky z Maďarska.

Bratislava 11. júna (TASR) - Špeciálne policajné jednotky z krajín V4 si v stredu a vo štvrtok (13. a 14.6.) zmerajú sily vo Vojenskom výcvikovom stredisku Lešť. Dvanásť päťčlenných družstiev bude v rámci medzinárodnej súťaže zápasiť v náročných fyzických úlohách a činnostiach, ktoré využívajú v boji s kriminalitou.

O víťazný pohár budú súťažiť krajské pohotovostné policajné útvary, Útvar osobitného určenia Prezídia Policajného zboru, a Špeciálna jednotka Českej republiky a dve Špeciálne jednotky z Maďarska. Medzi súťažnými disciplínami nebude chýbať streľba, zlaňovanie, taktické aktivity, záťažové situácie a mnoho ďalších. Všetky súťažné disciplíny súvisia s výkonom policajnej služby.

V minulom roku víťazstvo obhájil tím Útvaru osobitného určenia Prezídia Policajného zboru. Druhé miesto obsadili Česi, bronz získali policajti z Pohotovostného policajného útvaru z Košíc. Aj na tohtoročnú objektívnosť a nezaujatosť jednotlivých disciplín budú dohliadať viacerí experti policajného výcviku z krajín V4. Policajné jednotky sa v Lešti stretnú už po 6. raz.

Súťaž organizuje Prezídium Policajného zboru pod záštitou ministra vnútra SR Roberta Kaliňáka.