Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Auto s nelegálnymi migrantmi zadržali v Rusovciach

Snímka zo zadržania auta s nelegálnymi migrantami v Rusovciach, 3. júla 2020. Foto: FB/Polícia Slovenskej republiky

Nelegálni migranti nemali oprávnenie na vstup na územie Slovenska a vodič ich za finančnú odmenu mal previezť do niektorej z krajín západnej Európy.

Bratislava 3. júla (TASR) – Policajná hliadka v bratislavských Rusovciach zadržala dnes ráno auto s nelegálnymi migrantmi. Vozidlo prešlo na územie Slovenska cez starý hraničný priechod Rusovce – Rajka. „Keď vodič spozoroval za hranicou policajnú hliadku, pokúšal sa vozidlom vrátiť späť do Maďarska, pričom jeho manéver mu nevyšiel a zišiel mimo cesty," informujú policajti na sociálnej sieti.

Následne mali z vozidla okrem vodiča vystúpiť aj štyria cudzinci, ktorí sa pokúšali uniknúť, avšak policajti všetkých zadržali. Zistili, že ide o štyroch občanov Sýrie a jedného občana Ukrajiny.

Prípad podozrenia na prevádzačstvo prevzal vyšetrovateľ národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru, ktorý zistil, že nelegálni migranti nemali oprávnenie na vstup na územie Slovenska a vodič ich za zatiaľ nezistenú finančnú odmenu mal previezť do niektorej z krajín západnej Európy.

Pre realizovanie procesných úkonov momentálne polícia nemôže poskytnúť bližšie informácie. „V prípade preukázania trestného činu prevádzačstva vodičovi, občanovi Ukrajiny, hrozí trest odňatia slobody na sedem až desať rokov," uviedli policajti.

Doplnili, že aktuálne riešia tiež prevoz 28 migrantov v dodávke z východného Slovenska, o čom majú priniesť viac informácií neskôr.