Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Polícia bude preverovať účel cesty do zahraničia aj na letiskách

Ilustračná snímka. Foto: TASR KR PZ v Bratislave

Polícia preto cestujúcim, ktorí idú letecky do zahraničia z iného dôvodu, ako je dovolenka, odporúča prísť na letisko v dostatočnom časovom predstihu.

Bratislava 18. marca (TASR) - Policajný zbor bude od soboty (20. 3.) kontrolovať a preverovať účel vycestovania osôb do zahraničia. Kontroly sa budú vykonávať aj na letiskách. Informovala o tom Denisa Bárdyová, hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR.

V prípade porušenia tohto obmedzenia môže byť uložená bloková pokuta na mieste až do výšky 1000 eur. "Policajti budú kontroly vykonávať aj na letisku v Bratislave, Košiciach a Poprade, tiež na letiskách na celom území Slovenskej republiky, najmä pri letoch do obvyklých dovolenkových destilácií," upozornila Bárdyová.

Polícia preto cestujúcim, ktorí idú letecky do zahraničia z iného dôvodu, ako je dovolenka, odporúča prísť na letisko v dostatočnom časovom predstihu. "Preverovanie účelu cesty do zahraničia môže spôsobiť zvýšenie čakacej doby vybavovacieho procesu," vysvetlila Bárdyová. Účel cesty je potrebné preukázať predložením hodnoverných dokladov.

Zákaz vycestovať do zahraničia s cieľom rekreácie je reakciou na nepriaznivú pandemickú situáciu nielen na Slovensku, ale i v zahraničí. Obmedzenie zahraničných dovoleniek avizoval v stredu (17. 3.) minister financií Eduard Heger (OĽANO), dočasne poverený riadením Ministerstva zdravotníctva SR.