Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Polícia bude vyvracať hoaxy a upozorňovať na podvody aj na Instagrame

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Polícia bude vyvracať hoaxy a upozorňovať na podvody aj na sociálnej sieti Instagram. Účet polície môže nájsť verejnosť pod názvom Hoaxy a podvody - Polícia SR.

Bratislava 15. júla (TASR) - Polícia bude vyvracať hoaxy a upozorňovať na podvody aj na sociálnej sieti Instagram. Účet polície môže nájsť verejnosť pod názvom Hoaxy a podvody - Polícia SR. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

"Dezinformácie priamo ohrozujú bezpečnosť nášho štátu a obyvateľov. Zatiaľ, čo pri pandémii sme mohli hovoriť o zbytočných obetiach, ktoré uverili hoaxom a pre podceňovanie nového koronavírusu zomreli, pri vojne na Ukrajine ide o demokraciu ako takú a budúcnosť všetkých občanov," komentoval policajný prezident Štefan Hamran. Ako dodal, považuje za dôležité, aby polícia pri plnení svojich služobných úloh využívala všetky moderné a populárne technológie.

Doteraz pôsobila polícia najmä na sociálnej sieti Facebook. Policajný zbor zdôvodňuje založenie antihoaxového účtu na Instagrame aj tým, že sa tam presúva mladšia generácia. V súvislosti s vyvracaním hoaxov sa rozšíril analytický tím polície. Pri tvorbe obsahu avizujú pokračovanie spolupráce s autoritami v daných odboroch.