Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Polícia chodcov aj vodičov opätovne vyzýva k opatrnosti na cestách

Ilustračná snímka. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Pred každým vstupom na cestu je nevyhnutné skontrolovať situáciu, či je bezpečné prejsť.

Bratislava 15. novembra (TASR) – Bratislavská polícia opätovne vyzýva chodcov i vodičov k opatrnosti. Reaguje tak aj na štvrtkovú (14. 11.) situáciu na cestách v hlavnom meste, keď došlo k piatim nehodám, ktorých účastníkmi boli chodci. V štyroch prípadoch zrazilo auto chodca na priechode, v jednom do chodca narazilo pri cúvaní. Chodci utrpeli ľahšie zranenia.

"Polícia v Bratislavskom kraji vzhľadom na sychravé počasie a s tým spojenú zníženú viditeľnosť žiada vodičov, aby na cestách zvýšili opatrnosť, svoju jazdu prispôsobili stavu a povahe vozovky a boli voči chodcom ohľaduplní," informuje bratislavská krajská policajná hovorkyňa Veronika Slamková.

Chodcov polícia žiada, aby pri prechode cez cestu dbali o svoju bezpečnosť. Pred samotným prechádzaním cez cestu je potrebné dodržiavať od cesty a od prechádzajúcich vozidiel dostatočný odstup, pri prechádzaní cez cestu by mali uprednostniť priechod, nadchod alebo podchod. Pred každým vstupom na cestu je nevyhnutné skontrolovať situáciu, či je bezpečné prejsť, vhodné je tiež používať reflexné prvky.