Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Slovensko

Polícia eviduje pri testovaní viacero incidentov, doprava je pokojná

Na snímke odberné miesto určené hlavne pre pendlerov v areáli hotela Tenis vo Zvolene v sobotu 7. novembra 2020. Foto: TASR - Ján Krošlák

V Krompachoch sa na odberné miesto dostavil 49-ročný muž, ktorý bol minulý týždeň testovaný s pozitívnym výsledkom a mal zostať v domácej karanténe.

Bratislava 7. novembra (TASR) - Situácia v doprave je naďalej pokojná, dopravní policajti dohliadajú na bezpečnosť a plynulosť v blízkosti odberných miest. Polícia však počas sobotného druhého kola plošného testovania riešila niekoľko incidentov, napríklad prípad zdravotníka pod vplyvom alkoholu či porušenie karantény. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Na odbernom mieste v Rimavskej Sobote policajti namerali po dychovej skúške 54-ročnému lekárovi vykonávajúcemu odbery 1,88 promile. "Keďže svojím konaním mohol ohroziť životy a zdravie občanov, hrozí mu trestné stíhanie pre trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," priblížila hovorkyňa.

V Krompachoch sa na odberné miesto dostavil 49-ročný muž, ktorý bol minulý týždeň testovaný s pozitívnym výsledkom a mal zostať v domácej karanténe. "Policajtom povedal, že si chcel overiť, či to stále platí a či už náhodou nie je negatívny," uviedla Bárdyová. Výšku sankcie pre porušenie karantény určí príslušný regionálny úrad verejného zdravotníctva v správnom konaní.

Policajti v Banskej Bystrici preverujú tiež krádež peňazí, ktoré mali zmiznúť na odbernom mieste v priestoroch základnej školy.