Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Polícia hľadá obvineného Petra P., ušiel zo psychiatrického oddelenia

Ilustračné foto Foto: TASR

Na základe vykonaného znaleckého dokazovania obvineného koncom júna prepustili z väzby a umiestnili na psychiatrické oddelenie nemocnice.

Bratislava 23. júla (TASR) - Polícia hľadá obvineného Petra P., ktorý odišiel zo psychiatrického oddelenia Nemocnice sv. Cyrila a Metoda v bratislavskej Petržalke. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Bratislave Veronika Slamková.

Priblížila, že na základe vykonaného znaleckého dokazovania obvineného koncom júna prepustili z väzby a umiestnili na psychiatrické oddelenie nemocnice. Trestné stíhanie voči nemu začiatkom júla zastavili z dôvodu, že nebol v čase činu pre nepríčetnosť trestne zodpovedný. Prokurátor preto podal na súd návrh na uloženie ochranného protitoxikomanického liečenia ústavnou formou.

Personál nemocnice informoval políciu o odchode muža ešte v stredu (22. 7.) v ranných hodinách. "Po menovanom pátranie doposiaľ vyhlásené nebolo, keďže na to nie je zákonný dôvod, pretože súd doposiaľ nerozhodol o návrhu prokurátora na uloženie ochranného liečenia," doplnila Slamková.

Na základe informácií, ktoré sa objavili na sociálnych sieťach, ako aj iných podnetov však podľa slov hovorkyne orgány PZ vykonávajú rozsiahle operatívno-pátracie úkony smerujúce k zisteniu pobytu menovaného, ako aj k objasneniu týchto podnetov.