Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Polícia hovorí o pokojnej situácii v Bratislave počas návštevy pápeža

Na snímke pápež František počas privítania na bratislavskom letisku. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Pápež František sa v pondelok stretol s prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou v Prezidentskom paláci.

Bratislava 13. septembra (TASR) - Bratislavská polícia neznamenala počas pondelkových podujatí súvisiacich s návštevou pápeža Františka na Slovensku narušenia verejného poriadku či páchanie inej protiprávnej činnosti. TASR o tom v pondelok podvečer informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

"Bratislavskí policajti aj v pondelok monitorovali priebeh a dohliadali na bezpečnostnú situáciu na území hlavného mesta SR Bratislavy v súvislosti s návštevou Svätého Otca Františka. Prípady narušenia verejného poriadku alebo páchania inej protiprávnej činnosti sme nezaznamenali," uviedol hovorca.

Pápež František sa v pondelok stretol s prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou v Prezidentskom paláci. Obaja sa prihovorili asi 500 hosťom zo sfér politického a spoločenského života. V bratislavskej Katedrále sv. Martina sa následne stretol s biskupmi, kňazmi, zasvätenými osobami, seminaristami a katechétmi. Navštívil i centrum Betlehem v bratislavskej Petržalke a na Rybnom námestí sa stretol so zástupcami židovskej komunity.