Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Slovensko

Od začiatku tohto roka eviduje polícia vyše 1680 dopravných nehôd

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Polícia upozornila, že s pribúdajúcimi teplotami bude potrebné zvýšiť pozornosť, predvídavosť a ohľaduplnosť, keďže na cestách pribudnú motorkári, ale tiež viac cyklistov, kolobežkárov a chodcov.

Bratislava 5. marca (TASR) - Polícia minulý týždeň nezaznamenala žiadnu smrteľnú dopravnú nehodu. Na cestách teda nikto nezomrel. Naposledy bol takýto týždeň vlani, v 16. a 30. týždni. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

"Naším cieľom je aj v tomto roku zaistiť maximálnu bezpečnosť účastníkov cestnej premávky, znížiť nehodovosť, úmrtnosť na cestách a vyradiť z premávky vodičov jazdiacich pod vplyvom alkoholu," povedal riaditeľ odboru dopravnej polície Rastislav Polakovič. Poďakoval všetkým, ktorí prispievajú k bezpečnosti na cestách. Verí, že tento trend bude pokračovať.

Od začiatku tohto roka eviduje polícia 1687 dopravných nehôd, 95 ťažko zranených osôb a 41 usmrtených. V porovnaní s rovnakým obdobím v minulom roku ide podľa hovorkyne o pokles vo všetkých oblastiach. Počet nehôd klesol o 72, ťažko zranených o 39 a usmrtených osôb o tri.

Polícia upozornila, že s pribúdajúcimi teplotami bude potrebné zvýšiť pozornosť, predvídavosť a ohľaduplnosť, keďže na cestách pribudnú motorkári, ale tiež viac cyklistov, kolobežkárov a chodcov.

Aj v tomto roku plánuje polícia dopravno-bezpečnostné akcie zamerané na kontrolu dodržiavania pravidiel všetkými účastníkmi cestnej premávky. Zameria sa aj na najzraniteľnejších účastníkov, a to chodcov, kolobežkárov, cyklistov či motorkárov s cieľom ochrániť čo najviac životov.

"Vďaka patrí vodičom, ktorí sú ohľaduplní k ostatným, chodcom, ktorí sa presvedčia, či je pre nich bezpečné prejsť cez cestu, cyklistom i kolobežkárom, ktorí používajú ochranné prvky. Zodpovedným prístupom môže celá spoločnosť prispieť k vyššej bezpečnosti na cestách," dodal Polakovič.