Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

AUTO V POTOKU: Na ceste medzi obcami Háj a Hačava havarovalo auto

Nehoda na ceste v smere od obce Háj na obec Hačava Foto: FB Polícia SR - Košický kraj

V tom čase okolo prechádzala policajná hliadka z obvodného oddelenia PZ v Turni nad Bodvou, ktorá kontrolovala zjazdnosť ciest.

Košice 21. januára (TASR) - Na ceste medzi obcami Háj a Hačava v okrese Košice-okolie havarovalo auto, vodič ostal zakliesnený vo vozidle v potoku. O nehode, ktorá sa stala ešte v piatok (20. 1.), informoval Policajný zbor (PZ) Košického kraja na sociálnej sieti.

"Popoludní viedol 20-ročný vodič z okresu Košice-okolie motorové vozidlo a pri prejazde ľavotočivej zákruty, pravdepodobne z dôvodu neprispôsobenia rýchlosti jazdy, stavu a povahe vozovky, sa dostal s vozidlom do šmyku. Zišiel mimo vozovky a narazil do stromu, pričom auto sa prevrátilo na ľavý bok a zostalo stáť v Hájskom potoku," uvádza polícia.

V tom čase okolo prechádzala policajná hliadka z obvodného oddelenia PZ v Turni nad Bodvou, ktorá kontrolovala zjazdnosť ciest. Na krajnici si policajti všimli odstavený autobus a v potoku auto. "Vodič autobusu im uviedol, že v danej lokalite nie je signál, nevie zavolať pomoc a vo vozidle je zakliesnená osoba. Policajti rádiostanicou privolali pomoc, skočili do ľadovej vody a spoločne s vodičom autobusu zakliesnenú osobu vyslobodili," dodáva polícia s tým, že následne vodičovi v bezvedomí poskytli prvú pomoc.

Po tom, ako vodič začal javiť známky života, ho uložili do stabilizovanej polohy a prikryli fóliou proti podchladeniu. S mužom neustále komunikovali, aby ho udržali pri vedomí a naďalej kontrolovali životné funkcie. Pri nehode podľa polície utrpel ťažké zranenia.