Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Na niektorých odberných miestach zvýšili počet policajtov

Ilustračná snímka. Foto: TASR – František Iván

Policajti v Trstenej riešili incident, keď si 48-ročný muž odmietol nasadiť rúško a správal sa arogantne.

Bratislava 8. novembra (TASR) - Na niektorých odberných miestach plošného testovania na nový koronavírus polícia zvýšila svoje počty. Dôvodom boli rady na odberných miestach. Policajti usmerňujú premávku a dohliadajú na verejný poriadok. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

"Počas celého dňa bolo v teréne aj dnes približne 3000 policajtov všetkých zložiek. Pomáhať budú až do ukončenia testovania," uviedla Bárdyová.

V obci Prietržka v okrese Skalica sa muž priznal, že absolvoval test aj v obci Trnovec. Tento výsledok mal pozitívny. "Skalickí policajti prípad zadokumentovali, presná kvalifikácia bude stanovená po vykonaní potrebných úkonov," podotkla Bárdyová.

Priblížila, že na odberné miesto v Trenčíne sa prišiel dať otestovať 23-ročný muž v čase, keď mal byť ešte v karanténe. Policajti prípad podľa Bárdyovej postúpili na regionálny úrad verejného zdravotníctva.

Policajti v Trstenej riešili incident, keď si 48-ročný muž odmietol nasadiť rúško a správal sa arogantne. "Policajti spísali správu o výsledku objasňovania a priestupok postúpili na úrad verejného zdravotníctva, ktorý určí výšku sankcie," povedala Bárdyová.

V 45 okresoch v nedeľu pokračuje druhé kolo plošného testovania na nový koronavírus. Ide o tzv. červené okresy, kde počet ľudí s pozitívnym výsledkom testov dosiahol v minulotýždňovom prvom kole testovania hranicu 0,7 percenta. Niekoľko odberných miest je aj v tzv. zelených okresoch.