Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

NAKA sa zaoberá nenávistnými komentármi na internete

Ilustračná snímka. Foto: PZ SR v Bratislave

Intenzita prejavov sa mala podľa polície zvýšiť po teroristickom útoku na Zámockej ulici v Bratislave. Pripomenula, že za schvaľovanie teroristického útoku hrozí trest odňatia až na desať rokov.

Bratislava 31. októbra (TASR) - Národná kriminálna agentúra (NAKA) sa zaoberá nenávistnými prejavmi publikovanými na internete. Ide najmä o podozrenia zo spáchania trestných činov extrémizmu, hlavne trestného činu podnecovania k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

"V súčasnosti naši vyšetrovatelia podnety vyhodnocujú. Z taktického hľadiska nie je možné hovoriť o podrobnostiach, aby nedošlo k zmareniu priebehu vyšetrovania, a to najmä zo strany podozrivých osôb," priblížila.

Intenzita prejavov sa mala podľa polície zvýšiť po teroristickom útoku na Zámockej ulici v Bratislave. Pripomenula, že za schvaľovanie teroristického útoku hrozí trest odňatia až na desať rokov. "Rovnako zverejňovanie a sprístupňovanie manifestu zverejneného v súvislosti s útokom na Zámockej môže byť extrémistickým trestným činom, a to rozširovaním extrémistického materiálu," dodala.