Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Polícia nebude vyšetrovať SMS komunikáciu P. Šufliarskeho a Mariana K.

Na archívnej snímke Peter Šufliarsky. Foto: TASR Jakub Kotian

Vyšetrovateľ protikorupčnej jednotky NAKA vec odmietol, keďže neboli zistené také skutočnosti, ktoré by preukazovali trestno-právnu zodpovednosť.

Bratislava 18. júla (TASR) – Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) nebude vyšetrovať komunikáciu prokurátora Petra Šufliarskeho a Mariana K., ktorý je obvinený aj z objednávky vraždy Jána Kuciaka. TASR to potvrdila hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová. Informoval o tom portál Aktuality.sk.

Vyšetrovateľ protikorupčnej jednotky NAKA vec odmietol "keďže neboli zistené také skutočnosti, ktoré by preukazovali trestno-právnu zodpovednosť a naplnenie obligatórnych znakov skutkovej podstaty niektorého z trestných činov, priestupkov alebo disciplinárnych deliktov", uvádza sa v stanovisku polície.

Elektronická komunikácia medzi niekdajším prvým námestníkom generálneho prokurátora Petrom Šufliarskym a obvineným Marianom K. unikla z vyšetrovacieho spisu vo veci vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

Šufliarsky po medializácii jeho komunikácie s podnikateľom Marianom K. z funkcie prvého námestníka generálneho prokurátora odišiel, na prokuratúre však zostal. Šufliarsky potvrdil, že si písali od januára do júla 2017. Svoje odpovede označil za prejav slušnosti a profesionality.