Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Slovensko

Nelegálna migrácia na Slovensku vlani poklesla

Ilustračné foto. Foto: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj

Celkový pokles neoprávnených pobytov súvisí s prijatými opatreniami proti šíreniu nového koronavírusu, ktoré sa výrazne prejavili v apríli a máji.

Bratislava 6. marca (TASR) - Nelegálna migrácia na Slovensku vlani poklesla. V porovnaní s rokom 2019 klesla o 40,9 percenta. Medziročne došlo k poklesu aj v prípade neoprávnených pobytov, konkrétne o 41,3 percenta. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

"Pri neoprávnenom prekročení štátnej hranice dlhodobo evidujeme nižšie počty ako pri neoprávnenom pobyte, v januári až decembri bol zaznamenaný medziročný pokles o 36,6 percenta," približuje polícia.

Na území Slovenska požiadalo v roku 2020 o azyl 283 cudzincov. "Z celkového počtu 1295 cudzincov na nelegálnej migrácii v roku 2020 o azyl požiadalo 264 z nich, oproti minulému roku ide o nárast o 56 cudzincov," doplnila polícia.

Celkový pokles neoprávnených pobytov súvisí s prijatými opatreniami proti šíreniu nového koronavírusu, ktoré sa výrazne prejavili v apríli a máji. Tento trend podľa polície pokračuje doteraz.