Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Polícia obvinila vodiča z tragédie v Bratislave, navrhuje mu väzbu

Na bratislavskej Zochovej ulici narazilo v nedeľu krátko po 22.15 h auto do zastávky mestskej hromadnej dopravy (MHD). Nehoda si podľa doterajších informácií vyžiadala štyroch mŕtvych a sedem zranených. Na snímke auto, ktoré narazilo do zastávky MHD na Zochovej ulici, vpravo pekryté telo obete nehody v pondelok 3. októbra 2022 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo na doživotie.

Bratislava 4. októbra (TASR) - Polícia navrhuje väzbu pre 60-ročného Dušana D., ktorý opitý spôsobil v nedeľu (2. 10.) tragickú nehodu v centre Bratislavy s piatimi obeťami. Obvinili ho z trestného činu všeobecného ohrozenia. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo na doživotie. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

"Na základe doterajšej dôkaznej situácie došlo k zmene právnej kvalifikácie a následne bolo zo strany vyšetrovateľa bratislavskej krajskej kriminálky vznesené obvinenie z trestného činu všeobecného ohrozenia," spresnil Szeiff.

Obvinený, ktorý pred jazdou požíval alkohol, zišiel podľa polície vo vysokej rýchlosti počas jazdy v centre Bratislavy mimo vozovky na zastávku mestskej hromadnej dopravy Zochova. "Tam sa v tom čase nachádzalo približne 40 ľudí, pričom došlo k zrážke vozidla s osobami," uviedol hovorca.

V dôsledku zrážky bezprostredne na mieste zahynuli štyria ľudia. Traja boli v kritickom stave prevezení do nemocníc, ďalší traja utrpeli zranenia vyžadujúce si ich ošetrenie v nemocniciach. V pondelok (3. 10.) zomrela piata osoba, ktorá bola hospitalizovaná v nemocnici. Išlo o 21-ročné dievča. Medzi obeťami boli študenti Univerzity Komenského v Bratislave a Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. Jeden zo zranených zostáva naďalej v kritickom stave.

Polícia deklaruje, že venovala maximálny dôraz všetkým potrebným procesným úkonom s cieľom zaistenia všetkých potrebných dôkazov. "Na základe toho bola zabezpečená potrebná dôkazná situácia, umožňujúca vzniesť obvinenie konkrétnej osobe," skonštatoval Szeiff.