Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Od stredy budú otvorené len niektoré hraničné priechody

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jakub Kotian

Zo vzdušných hraníc budú podľa polície otvorené priechody na letiskách v Bratislave, Košiciach, Poprade, v Piešťanoch a Sliači.

Bratislava 7. apríla (TASR) - Od stredy (8. 4.) do piatka 17. apríla bude možné vnútorné hranice Slovenskej republiky prekročiť iba na niektorých hraničných priechodoch. Otvorené budú nepretržite. Obmedzenia súvisia s opatreniami pred šírením nového koronavírusu. TASR o tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Pozemné hranice v smere z Rakúska bude možné prejsť cez diaľničný priechod Bratislava – Jarovce – Kittsee a tiež priechod Bratislava – Jarovce - Kittsee na starej ceste a hraničné priechody Bratislava – Petržalka – Berg a Moravský Svätý Ján - Hohenau. Z Maďarska sa bude dať prísť cez diaľničný priechod Bratislava Čunovo – Rajka, priechody Medveďov – Vámosszabadi, Komárno – Komárom, Štúrovo – Esztergom, Šahy – Parassapuszta, Slovenské Ďarmoty – Balassagyarmat, Šiatorská Bukovinka – Salgótarján a Kráľ – Bánréve, tiež Milhosť – Tornyosnémeti na ceste I/17 a rovnako na ceste R4 a cestný hraničný priechod Slovenské Nové Mesto – Sátoraljaújhely.

Z Českej republiky sa ľudia dostanú cez hraničné priechody Svrčinovec – Mosty u Jablunkova, Makov – Bílá-Bumbálka, Horné Srnie – Brumov-Bylnice, Drietoma – Starý Hrozenkov, Moravské Lieskové – Strání, Lysá pod Makytou – Střelná, Vrbovce – Velká nad Veličkou a Holíč – Hodonín. Tiež cez diaľničný priechod Brodské – Břeclav a po novej ceste Skalica – Sudoměřice. Z Poľska môžu vstúpiť cez priechody Trstená – Chyžné a Vyšný Komárnik - Barwinek.

Zo vzdušných hraníc budú podľa polície otvorené priechody na letiskách v Bratislave, Košiciach, Poprade, v Piešťanoch a Sliači. Tiež možno prejsť cez letiská v Žiline, Prievidzi, Nitre a Jasnej. "Všetky medzinárodné letiská sú však zatvorené a v prevádzke je len Cargo," uviedol Slivka.

Človek, ktorý prekročí vnútornú hranicu Slovenskej republiky na iných miestach, sa dopúšťa priestupku, za ktorý mu môže polícia uložiť pokutu do 300 eur a v blokovom konaní do 165 eur.